PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cağ Kebap.Erzurum


kıyam
20 Au 2007, 14:25
http://www.akaracasu.org/images/tanitim/kebapMax.gif


Kuzu etinden yapılan bir tür et döner. Hazırlanması ustalık gerektiriyor. Malzemeye süt, soğan, karabiber ve kırmızı pulbiber ekleniyor.

http://www.babadostu.com/flash/yemek.jpg
Etin üzeri külle sıvanıp yatık biçimde odun ateşinde pişiriliyor. Döner bıçağı ile birer porsiyon kesilip ızgara üzerine alınıyor. Burada et biraz daha pişiriliyor. Lavaş ekmekle servis yapılıyor.

http://www.delphiturkiye.com/dresim/cag_kebap12.jpg
Cağ kebabı, 'yatık döner' olarak da bilinen, yağlı kuzu budundan yapılan bir çeşit kebaptır.

Erzurum'a özgü olan cağ kebabı, önceden terbiye edilmiş etin yatık bir şiş üzerinde kömür ateşi eşliğinde pişirilmesiyle hazırlanır. Cağ adı verilen şişler kullanılarak servis yapıldığından bu adı almıştır. Servisi, yine yöreye özgü lavaş ekmeği ile beraber yapılır. Birçok yerde, yanlış olarak 'çağ kebabı' şeklinde telaffuz edilmektedir
http://www.dadascagkebap.com/images/f.jpg

Hazırlanması ustalık gerektirir. Malzemeye soğan, karabiber ve kırmızı pulbiber eklenir. Etin üzeri külle sıvanıp yatık biçimde odun ateşinde pişirilir. Döner bıçağı ile birer porsiyon kesilip ızgara üzerine alınır. Burada et biraz daha pişirilir. Lavaş ekmekle servis yapılır.
http://img137.imageshack.us/img137/2766/k2nh2.jpg
Birçok yerde, yanlış olarak 'çağ kebabı' şeklinde telaffuz edilmektedir.

khayr
20 Au 2007, 14:28
Kıyam kardeş sağolun bizim yörenin yemeğini eklemişsiniz...
Şimdi olsaydı da yeseydik ne güzel olurdu ama ;)**aç

SuMBuL
20 Au 2007, 14:33
YAPILIR MI BU:'(
OLSA DA YESEK:)

kıyam
20 Au 2007, 14:37
khayr abla . canın sağolsun sen kaç porsiyon onu söyle:)

-=[R&E]=-
20 Au 2007, 15:39
Akşam yaklaşırken benimde canım çekti.olsada yesekk...Erzurumda öğrencilik hayatımda 4 senede 6-7 defa yiyebildim.:p malum baya pahalı.o zamanlar bir şişi 3,5 ytl idi.yani mezun olduğum sene 2005 te.normal bir kişi 3 şiş ile doyabilir.:p bende hafif anormallik var 4 şiş yemeden kalkmam:D.
not: ilk defa yiyecek arkadaşlar için;1 şiş tadımlık yiyipte kalkmayı düşünmesinler.oturduğun zaman söylemesende min 2 şiş getiriyorlar:D
selam ve dua ile
hayırlı günler.
Bilgilendirmeniz için Allah(c.c) razı olsun

Güle Meftun
20 Au 2007, 15:45
yaa naptın zaten açtım olmadı ama şimdi **aç **asabi

ebubekir
20 Au 2007, 15:59
ne güzelde görünüyor olsada yesek
hep böyle resimler koyuyorsunuz bir gün bir kişide yapsada davet etse
şöyle agız tatıyla yesek ne güzel olur Allahın izniyle

Muhammed PaRisa
20 Au 2007, 18:09
BEN ADRESİ ÖĞRENDİM .
ISMARLAYAN VARSA VERİYORUM:)

CAĞ KEBABI

Adres: Bankalar Caddesi Postane Mahallesi
İstasyon Caddesi No:13

Tuzla / İSTANBUL


http://www.yasarinyeri.com/yasanikk.gif
http://www.yasarinyeri.com/anbkkk.gif
Eğer İstanbul 'da yaşıyor ve Cağ Kebabı yemek istiyorsanız bunun tek adresi Tuzla 'daki Yaşarın Yeridir. Sahil boyunca restaurantları ile meşhur bu mesire yerinde mütavazi haliyle hizmet vermektedir.

Cağ kebabının orijinal damak tadını bozmadan yöresel özelliklerini İstanbul 'a taşıyan Erzurum Oltu 'lu Asım Usta yemekten sonra sizin memnuniyet tebessümünüzle mutlu olmaktadır. Eğer birgün yolunuz Tuzla 'ya düşerse Asım Ustadan leziz yemek eşliğinde cağ kebabı öyküleri dinleyin.

Cihan Abla
20 Au 2007, 20:23
Donere benzettim,ama bu yagliymis ya
ben almim:) size affiyet olsun

Affiyet olsun :)

ebubekir
20 Au 2007, 21:33
parisa abi madem yerini ögrendin
nasıl oluyor bir gösteriver
bir götürde yiyelim
bakalım nasıl yap bir hocalık da bu konuda

RuBAi
20 Au 2007, 21:46
Kıyam kardeş sağolun bizim yörenin yemeğini eklemişsiniz...
Şimdi olsaydı da yeseydik ne güzel olurdu ama ;)**aç


Erzurum, Erzurum... :gozyas:

Muhammed PaRisa
20 Au 2007, 21:51
en güzel cağ kebabı beleş olanıdır**kom

khayr
20 Au 2007, 22:21
khayr abla . canın sağolsun sen kaç porsiyon onu söyle:)

Sağolasın kıyam kardeşim...Ancak böyle yağlı birşeyden
1 porsiyon bile yiyebileceğimi sanmıyorum :)
Bir de ben hiç yemedim bundan nasıl erzurumlu isem artık :yikes:

anne kanarya
21 Au 2007, 08:53
bu kebap tam benim asabiye göre bir yemek

ama ne yalan söyleyeyim bu asabiye az gelir
bunun daha büyüğü yokmuymuş?:yarildim:

Dilaratuba
21 Au 2007, 09:46
Hiçbir kebap veya döner ADANA KEBAP ın yerini tutamaz birkez yiyen anlar....

Muhammed PaRisa
21 Au 2007, 09:57
bvC-9mNsQDM

khayr
21 Au 2007, 12:49
Yani aşkolsun Efendim ha :) yapılır mı şimdi bu:gozyas:
ben nerden bulayım bu görüntünün gerçeğini...

Asabi Kanarya
21 Au 2007, 12:56
yav nettiniz siz
oy oy oy....
bu ne beeeeee
yav bide adres yazmışlar
delirtecekmisiniz beni:oooof: **aç
**nee **nee **nee

Muzaffer
30 Au 2008, 18:32
ya buna çağ kebabı diyorsunuz ama,
dönerin yatmış cinsine benziyor...

Yanılıyormuyum ne?